CETES TV CENTER

PROJECT: TV Center
TYPE: International Competition – FIRST PRIZE
PLACE: Reggio Calabria
ORGANIZER: Reggio Calabria Municipality
YEAR: 2008
BUDGET 6.480.000 €
TEAM: Federica Caccavale, Alessandro Casadei,Paolo Pineschi

Nadav Engel



 

DIGITAL ORIGAMI

The intervention represents a distinct urban and landscape sign. Not only the transmission tower and the new building but also the entire complex as well as the surrounding terrain were sculptured and were intended to be a piece of land art. During the night the centre is engulfed by an illuminated net that emerges from the terrain spreading and arriving to the top of the broadcasting tower/sculpture, visible from a far. The centre itself becomes an instrument of communication, an interactive device and not only a passive container. The net that enwraps the centre has another function as a bio climate skin. It has biphase ecologic system; passive, hot/cold protection, and active, with the insertion of photovoltaic panels.




 

Loading